16 februari

Man blir så sorgsen när man skriver ett långt, utförligt inlägg som man sedan råkar trycka bort......

Jag kom aldrig till skott att skriva ett inlägg igår, så det får bli idag. Igår hade vår skola friluftsdag och bland alternativen finns det självvalt. Och ridning bedrivs ju i fri luft, inte sant?

Red ett markarbetspass på banan med Meya. Jag hade ställt fram ett reklamskynke på ca 50-60 cm som hon fick skritthoppa över i 20-25 minuter med pauser. Detta gjorde att hon fick backa av själv och ta i lite extra. Red på en åttvolt med växlande lång och kort anridning. Avslutade med ca 10 minuter samma övning i galopp, och då märktes det hur nyttigt det är med skritthoppning! Hon var mycket lättare att få ihop och samla, hon var mer uppmärksam och var på det hela taget mycket rundare!

Loppan red jag ut på, och lät henne galoppera på. Red den långa galopprundan som är ungefär 8 kilometer runt om. Hon var pigg men lyssnade riktigt bra. Det är faktiskt trevligare att rida ut på Loppan jämfört med Meya. Loppan får aldrig för sig att kasta sig ner i diken, hon sticker inte, hon bockar inte.... Det var i alla fall väldigt roligt att rida Loppan idag! :)

Klippte även Meya, det blev helklippning eftersom det troligtvis, förhoppningsvis inte kommer att vara några mer istider den här vintern, och för att hon svettas så gruvligt. Tokigt nog svettas hon mest i ansiktet, och där vill hon absolut inte bli klippt. Hon är också väldigt rädd om hakan, eller bakom underläppen och mungipan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0