25 februari

Imorse var det -30 när jag åkte hemifrån men när jag kom hem på eftermiddagen hade det blivit -15, vilket är lika med ridväder! Red ut en tur på Meya tillsammans med Linda, eftersom det hade hunnit bli mörkt skrittade vi bara, men det blev en ganska lång tur ändå, flackandes fram och tillbaka längs byvägarna.. :)

Idag har jag varit inne i Östersund på den sk. Noliamässan som höll till i flyghangaren på Frösön. "En mötesplats för utbildning och rekrytering". Intressant, fick med mig broschyrer och kataloger hem som jag ska bläddra igenom. Bra, eftersom jag inte har någon som helst aning om vad jag vill plugga vidare till. Jag vill ju rida! Men det får bli ett senare problem. Men som vanligt vid sådana här tillställningar har jag högar med pennor och plockgodis i väskan, haha!

Vi hörs!

Suddiga mobilbilder är senaste hiten!


24 februari

Det var lika kallt imorse, det pendlade mellan -35 och -37 innan jag åkte till upp till bussen. Blir ännu en veckas påtvingad vila, ogillas! :(
Men jag hoppas på lite mindre grader imorgon och att någon lämnar återbud till hoppträningen, så kanske jag och Loppan får åka upp på Wången och gå i ridhus. Vi ska också planerat att åka upp på söndag kväll. Hoppas verkligen att det blir varmare till helgen, Meya har inte gått utanför hagen sedan tävlingen i lördags. Om det är varmare ikväll ska jag ut och promenera med henne.



En av bilderna på skoldatorn. Jag och Meya i Msv B, Hudiksvall 24 maj 2008. Debuten tror jag till och med det var!


Min kavaj

Just det, det glömde jag säga! Innan tävlingen i lördags så åkte vi in till Sundsvall och in på Equeen, bla. för att byta min kavaj. Har använt en Kingslandkavaj sedan -08, men skickade iväg den i höstas för byte eftersom lite sömmar börjat lossna i tyget. Och nu kändes det liksom som ett bra läge att hämta ut en ny, lagom till årets tävlingar. Och som tur var hade de en annan kavaj i rätt storlek! Och ännu trevligare var att det här var en annan modell som passade mig bättre. Den förra var lite för lång både i ryggen och ärmarna, men satt bra runt midjan. Och för mig som är lite kort och bred så satt den inte optimalt. Denna kavaj dock, var en kortare modell + kortare ärmar, och den satt verkligen som smäck! Härligt!

Kingsland är enligt mig den snyggaste kavajen på marknaden, men kvalitén är inte den bästa och modellen jag hade förut var inte den som passade mig bäst. Hade därför hunnit spekulera i att byta till en Pikeur, just eftersom de har kortare modeller, men det behövdes ju inte den här gången! Får hoppas att det är bättre tygkvalité i den här kavajen, för den är ju så gudomligt snygg! Vad tror ni? Stil vs. kvalité?

Ursäkta för ljusa bilder.

23 februari

-36 på morgonen, därmed ingen ridning idag! Underbart!

22 februari

Det var för kallt för att rida idag, vi tog in hästarna när jag kom hem från skolan och sedan dess har jag inte gjort så mycket vettigt. Sett på sprintsemin och bakat chokladkakor. Men jag föråt mig på degen, igen!

Men som plåster på såren får ni (jag) en söt bild på Meya sedan helgen! :)


Skojar ni med mig eller?

Hemma hos oss var det 32 jäävla minusgrader imorse. Man har vant sig vid kylan men går det under trettiostrecket blir det faktiskt märkbart. Som tur var fick jag skjuts upp till bussen, hade aldrig överlevt de 500 metrarna promenerandes!

Igår kväll åkte jag i alla fall upp på Wången med Mamma och Linda för att rida i ridhus och hoppa lite grann med Loppan och Korven. Vi byggde upp Huset med lite titthinder under. Satte på Loppan först den fasta martingalen och sedan gramanen. Detta visade sig vara ett framgångskoncept! Hon sänkte sig i nacken och bar upp sig mycket bättre än vad hon hade gjort om jag bara hade haft martingal. Ändå hade jag gramanen rätt så löst! Men det bästa var nog att hon tog mina förhållningar utan tjafs. Hindren var ju låga i början så jag satt och rullade på dem. Det var så roligt att jag inte ville sluta, haha! Innan jag började hoppa red jag ganska länge över en ensam bom, som hon fick länga och korta sig mot, och byta varv ganska ofta. Red större och mindre volter, längre och kortare anridning, ställt och rakt spår. iiih vad bra det gick!

Avslutade med att hoppa banan på dryga metern. Hon blev lite ofokuserad och fick till lite tokiga språng i början. Red en evighetsbana och hoppade tills hon lyssnade tillräckligt bra så att jag fick möjligheten att lägga henne rätt på alla hindren. Avslutade med galoppjobb på lite längre tygel.

Nej nu ska jag fortsätta med geografin, tjoho!


Timrå 20/2

Det var runt -20 på morgonen och lite blåsigt, men iväg kom vi! Åkte strax efter nio och var framme på anläggningen några minuter över två, som planerat. Vi gjorde en avstickare in till staden, resultatet får ni se senare!

Eftersom det också var LD, LC och LB så startade jag inte förrän på eftermiddagen. Jag joggade fram Meya lite längre, och fick vara lite extra lätt i handen eftersom hon hade ett litet hack i mungipan. Hade vanligt tredelat bett med fasta ringar. Hon var pigg och aningen stark, men lyssnade bra.

Och framhoppningen till båda klasserna gick sååååååå bra! Alla språng stämde till punkt och pricka.
110 var i två faser. 1, 2, 3 gick smärtfritt, 4A och B stod vid väggen, så red med mycket innerskänkel för att hon inte skulle hoppa snett innåt. Dock hoppade hon mig ur sadeln så att jag kom i obalans fram till hinder 5, som stod på relaterat avstånd. Vi petade in ett extra galoppsprång än planerat där så att jag kom efter och hann inte få koll på grejerna genom svängen. Sjunde hindret var en trippelbarr som kom ganska snabbt från väggen, och hindret efter var ett smalt räcke. Efter trippelbarren tog hon inte förhållningen som hon skulle, utan sprang istället lite mot handen och blev flack. Petade detta men fick sedan ordning på grejerna och avslutade med ett okej språng på sista i grunden. 4 fel i grunden räckte inte till placering.

120 var också i två faser. Här var hon mer uppmärksam och alla språng i både grunden och omhoppningen satt, hon blev dock lite låg i tvåkombinationen i grunden. I tvåkombinationen i omhoppningen tog hon inte riktigt innerskänkeln i svängen, så jag fick lägga henne nära på A och hon räckte inte riktigt över B-hindret. 0 + 4 fel räckte dock till en gul rosett!

Helt klart godkänd säsongsdebut, är jättejättejättenöjd med henne eftersom hon hoppade så väl, lite mastigt ibland när jag hamnade lite utanför sadeln, jag borde vant mig vid det här laget men tydligen inte, haha!


Klickbara bilder
Foto Linda Jacobsson.

SPKU2 - Religion A

Visste ni att det finns en religion som dyrkar den Osynliga Rosa Enhörningen? Håller på att skriva ett arbete om dess frågeställningar och trosuppfattningar.


Hippson Magazine

Fick nyaste numret av Hippson i brevlådan igår, helt klart min favorittidning i nuläget!


19 februari

Har lyckats lägga om min spanskalektion på fredagsförmiddagarna, istället så har jag dubbeltimme på onsdagar. Vilket betyder att jag kan ta en senare buss på fredagar, vilket betyder att jag gott och väl hinner rida minst en häst innan skolan. Och det var precis det jag gjorde idag!

Tog ut Loppan på en tur i skogen och längs byvägen. Hon var väldigt lätthanterlig från början, men efter att vi träffade på en älg på några meters avstånd blev hon smått hysterisk. Fjantrumpa, hon tycker inte om älgar haha :) vi mötte både en räv och två älgar när vi var ute i skogen i tisdags, och det gjorde henne nervös också. Fegishäst ♥ Hon fick även dra en lite snabbare galopp när det körde upp en timmerbil med dubbla lass bakom oss. Men sådant bryr hon sig inte alls om konstigt nog!

Hon har inte blivit ordentligt riden sedan i tisdags, så hon var ganska pigg och glad. Jag lät henne hållas, eftersom när jag väl bad henne om något fixade hon det. Hon gick stadigt i form i trav, skritt var sisådär eftersom det mest blir powerwalk för hennes del.

Nu får jag bra med tid att tvätta och packa klart när jag kommer hem vid halv fem, skööönt! Meya får troligen vila idag, ska försöka ta ut henne på en promenad ikväll iallafall.

Vi hörs ikväll!


Gudars skymning!

Jisses vilken trashy header! Men håll ut, Linda ska tvingas ta fina bilder på mig och Meya i helgen, så ni får hålla till godo med denna gudomlig skapelse.

Flätat pannband!

De flesta vet ju att flätade pannband, med eller utan blingbling, har varit poppis och fortfarande är bland Sveriges ponnyryttare. Har inte hakat på det förrän nu, då jag satte mig och flätade ett eget. Lite slarvfel blev det, men jag är grymt nöjd för att det ska vara första gången! Tog lite tid att klura ut själva flätningen, jag är inte så snabbhajad, haha, men rosetten gick desto lättare! Har bara hunnit med en av rosetterna idag, får försöka hinna klart med den andra imorgon, så får Meya kanske använda det till sitt skritträns på lördag. Det är tävling i övermorgon, WOHO!

Klickbara bilder.


18 februari

Var inte så pigg idag, men red ut på Meya en stund. Red på lägdan där det var snö upp till knäna så att hon fick pulsa lite. Red i alla gångarterna, trav var jobbigast tydligen, haha. Avslutade med en stund på banan, så att hon fick trava på okomplicerat. Hon höll sig i skinnet hela passet men man kunde känna att hon är riktigt, riktigt laddad. Blir bra på lördag tror jag!

Jag ställer bara till det!

God natt!

Okej....

Det blev en högst smickrande profilbild måste jag säga! Jag fortsätter fila. Filmjölk. Fil är underskattat!

17 februari

Det blev en skrittur på Meya idag, löste sig inte till något bättre. Men skritturer är också bra, och det blev en väldigt mysig tur. Den tog ungefär 50 minuter, hade tänkt rida en längre bit, men både jag och Meya tyckte att hemvägen lockade mer.


Frusen häst i stallet.

Bloggbloggbloggeliblogg

Jag håller på att möblera om här lite grann, försöker fundera ut finurliga lösningar, framgångskoncept, fila på fantastiska inlägg, finputsa kanter, fönsternischen behöver repareras, ja ni förstår vad jag menar! Den kan verka liteväldigtmycket rörlig under några dagar, håll ut mina 22 läsare!

16 februari

Man blir så sorgsen när man skriver ett långt, utförligt inlägg som man sedan råkar trycka bort......

Jag kom aldrig till skott att skriva ett inlägg igår, så det får bli idag. Igår hade vår skola friluftsdag och bland alternativen finns det självvalt. Och ridning bedrivs ju i fri luft, inte sant?

Red ett markarbetspass på banan med Meya. Jag hade ställt fram ett reklamskynke på ca 50-60 cm som hon fick skritthoppa över i 20-25 minuter med pauser. Detta gjorde att hon fick backa av själv och ta i lite extra. Red på en åttvolt med växlande lång och kort anridning. Avslutade med ca 10 minuter samma övning i galopp, och då märktes det hur nyttigt det är med skritthoppning! Hon var mycket lättare att få ihop och samla, hon var mer uppmärksam och var på det hela taget mycket rundare!

Loppan red jag ut på, och lät henne galoppera på. Red den långa galopprundan som är ungefär 8 kilometer runt om. Hon var pigg men lyssnade riktigt bra. Det är faktiskt trevligare att rida ut på Loppan jämfört med Meya. Loppan får aldrig för sig att kasta sig ner i diken, hon sticker inte, hon bockar inte.... Det var i alla fall väldigt roligt att rida Loppan idag! :)

Klippte även Meya, det blev helklippning eftersom det troligtvis, förhoppningsvis inte kommer att vara några mer istider den här vintern, och för att hon svettas så gruvligt. Tokigt nog svettas hon mest i ansiktet, och där vill hon absolut inte bli klippt. Hon är också väldigt rädd om hakan, eller bakom underläppen och mungipan.


En Victoria med gruvlig huvudvärk och önskelista från Filippas Ridsport


Helgen

Har verkligen inte haft någon lust alls att skriva här, har varit lite nere av förklarliga och oförklarliga skäl. I helgen var det hoppträning med Loppan. På lördagen började den halv 5 på eftermiddagen, så jag hann gott och väl rida Meya innan. Red markarbete på banan, hon var klockren vissa stunder men mest hade vi högljudda meningsskiljaktligheter. Till slut bestämde sig Meya för att fortast möjligt ploga sig igenom en packad snökant, ut på vägen. Det ledde i sin tur till att hon såklart ramlar framlänges, och jag slår mitt arma huvud först i hennes huvud och sedan i vägen. Hastigt illamående, åhnej hjärnskakning! Satt ändå upp och red en stund till, eftersom hon inte fick gå ner till stallet efter ett sådant utbrott.

Mådde pyton men bestämde mig ändå för att åka på träning. Första halvan av passet gick strålande, Loppan jobbade på bra. Vi fick rida bommar på böjt spår och upphöjda på rakt spår. Sedan var det uppställt fyra låga hinder som vi skulle variera galoppsprången mellan. Då hade hon stressat upp sig och ville inte lyssna på mig alls. Hon var tjafsig i munnen, tog inga förhållningar, hoppade kråkhopp. Till slut hoppade jag av efter att hon gått en godkänd linje, dels för jag inte kunde göra så mycket för att lugna ner henne och dels för att jag kände mig spysjuk. Ridmässigt kändes det här som att jag bara skulle gå och dra något gammalt över mig.

På söndagen kände jag mig bättre, och träningen gick mycket bättre också! Var banhoppningsövning med väldigt mycket svängar. Loppan är ju inte världens mest lättsvängda, så jag red med hela kroppen uschiamej! Men den sista rundan lyssnade hon riktigt bra, jag försökte inte ta så mycket förhållningar på henne, utan styra henne rakt på och sedan driva med sätet.

När vi kom hem så skulle jag borsta av Loppan och byta täcken för att släppa ut henne i hagen. Hon brukar alltid vara lite irriterad/småsur när hon är stressad/har bråttom, och jag min idiot hade inte bundit upp henne. Fick en jävla spark på benet, hann hoppa undan innan nästa. Inget brutet, men en svullen lårkaka under knäet är inte att leka med. Det återstå att se om jag kan rida, ska prova att rida ut på Meya en sväng när jag kommer hem.

Det blev en lång/kort rapport. Hörs ikväll!


Lystring lystring!

Håller på att dirigera om bloggen, bland annat med ny header plus att jag ska göra bloggen smalare och se om menyn stannar kvar uppe bredvid inläggen. Fixar det när jag kommer hem, skoldatorerna är high-tech vet ni!


Mina tränare

Kristina "Tusse" Ekman, hopptränare som kommer upp en till två helger i månaden. Favorit alla tider! Ser mer till varje individ och hittar lösningar. Alla mina hästar går bäst för henne.


Margareta Bäckström, hopptränare som kommer en helg i månaden. Rolig, flexibel, ja en tränare man trivs att rida för! Träffar på ute på tävlingarna i Sundsvallsområdet, stort plus!


Marcus Westergren, hopptränare som kommer upp till Abkor from time to time. Lite hårdare, lite proffsigare, lite roligare. Tuffa träningar som ger resultat. Han är ganska rakt på sak, det gillar jag!


Sara Ljung, veckotränare i dressyr. Den bästa i sitt slag!


Bloglovin!

bloglovin


God morgon!

Idag kom jag äntligen iväg till skolan bara för att upptäcka att min spanskalärare är sjuk/borta. Så min första lektion börjar 13.05, woho! En bra anledning att plugga kanske, men jag drar ut lite på det genom Facebook och Bloglovin. Har ni lagt till mig på Bloglovin? :)


Film från Magganträningen


11 februari

Jag är fortfarande krasslig så den vanliga sugen efter ridning var inte så påtaglig. Men kusarna måste ju motioneras, det är bara att masa sig ut.

På Loppan red jag ut i skogen. Skrittade fram en stund och började sen trava. Och vi travade, och travade, och travade.. Jag ville få henne att sänka sig framåt neråt på egen hand så jag och lirkade lite på långa tyglar. Och sidär, det gjorde hon kanonbra! Halvvägs upp i skogen så blev det mera snö för henne att trampa i, och mot slutet hade hon verkligen spaghettiben. Men så fort vi vände hem så blev det ka-ching i hjärnan på henne och jag hade inte en lugn stund. Men hon var riktigt härligt att rida idag, hon gjorde mig glad :)

Efter lite mat och peppning från  mig själv stack jag ut med Meya och red intervaller längs rakbanan. Det blev 3km galopp idag, inte så mycket, men har inte intervalltränat på länge så nästa gång blir det fler turer upp och ner. De två sista sträckorna var galoppfattningarna perfekta, det lyste upp hela ridturen.

Längs halva sträckan, dvs. efter 250 meter, så kortade jag henne och gjorde galoppombyte, vilket gick över förväntan. Som vanligt fixade hon det bättre i höger-vänster, men vi övar på!


En printscreen från Google Earth, vet inte hur gammal den är. Men såhär ser det ut hemma hos oss!

Jag är med och deltar i..


Gårdagens ridpass

Red ut Meya i skogen. Vi har kilometervis med skogsbilvägar som är för hårda att rida längs på sommaren, men perfekta på vintern för långa galopper. Nu snöade det ju och var decimetervis med snö så det blev mest skritt och trav. Styrde in på en avtagsväg som sträckte sig ungefär en kilometer in till en vändplan. Meya fick pulsa dit, två kilometer tur och retur, i snö som gick henne upp till magen. Jobbigt men inte knäckande. Hon blir alltid så hysterisk och ska ta sig fram fortast möjligt så fort man vänder hem, så då fick hon skritta heela låånga vägen hem. Hon var väldigt frustrerad men accepterade sitt nederlag halvvägs hem.

På kvällen åkte vi på Wången och jag red dressyrträning på Loppan. Det har hänt så mycket de senaste två veckorna sedan vi sist var iväg på träning, jag har hittat några av de nödvändiga knapparna. Hon arbetade på jättebra, lite överraskad.


Liten filmsnutt. Mamma lyckas alltid filma de stunder det går lite sämre, haha!


Nionde februari

Usch vad jag hatar förkylningar! De går aldrig över. Tror att jag börjar få feber också, woohoo verkligen! Gnäll gnäll gnäll. Men något som är ognäll är att jag är ledig idag! Hade bara en lektion totalt, och jag fick slippa den på grund av mina halvtaskiga busstider. Måndag-torsdag går de enda tillgängliga bussarna 7.45 och 15.45. Det går en tidig buss på fredagar klockan 1 men på fredagar har jag fullspäckad eftermiddag. Jag älskar verkligen busstillgängligheterna! Det är nog det värsta att gå på den skola jag går. Stadsbussen går 13.15 alla dagar men då kommer jag bara halvvägs hem.

Men iallafall! Idag ska jag få lite gjort, med alvedon och kaffe klarar jag allt! Jag ska mocka, fixa annat i stallet som att linda upp lindor från helgen, rida Meya i nysnön (det har äntligen slutat snöa men det räcker mig ungefär till midjan), kanske longera Lubbe, snyta mig, äta middag och åka på dressyrträning. Vet inte riktigt säkert än, eftersom Mamma jobbar och Pappa jobbar och kommer inte hem förrän på torsdag. Den som lever får se! Isåfall är det Loppan som ska iväg.

Men jag hade en sådan fantastisk sinnesnärvaro att jag fotograferade min frukost! Vem vill inte veta vad jag äter liksom?! Rågmacka med stekt ägg och korv, rekommenderas! Eller, mackan var också stekt lite grann.. Knastrigt men mättande!





Den sista bilden är på mitt sugrör. Viktigt att dricka pingviner!

Åttonde februari

Det blev en relativt hästfri dag idag. Alla hästarna har fått vila, delvis för att det snöar något kopiöst. Istället har jag dammsugat, skurat, städat och möblerat om i köket, woho! Nu håller jag på med ett kompendium till geografin och ska göra klart det, ska bara ut och natta hästarna nu. Tjing!

Flyttas menyn ner?

På vissa datorer flyttas menyn ner, är det så för er? Vilken webbläsare använder ni? Hur ser designen ut?

Loppan + Victoria






Meya + Victoria












Loppan & Korven

Red Loppan på banan. Satte på henne gramanen eftersom hon vart lite jobbig på sista tiden med att inte ta förhållningar och istället kört upp huvudet. Har nästan aldrig ridit henne med graman tidigare eftersom hon inte accepterat det, men hon har mognat på det sättet de senaste månaderna och hon godtog den helt! Red med den löst i början och kortade sedan för att sedan släppa efter och korta igen. Och hon accepterade den över förväntan.

Gick ut för att pressa henne redan från början för att se vad hon gjorde. I skritt red jag mindre volter, förböjde henne, red sidförande och igångsättningar. Hon har lite problem med ryggningen då hon genar åt höger, detta gör hon även vid halter. Sköt tillbaka henne varenda gång hon flöt ut, och till slut ryggade hon och stod still på rakt spår.

I traven så fick hon jobba på i en längre trav. Hon får en sorts trippig trav när man samlar ihop henne, och eftersom hon svarade så bra på gramanen vågade jag driva på henne fast fortfarande ha henne i den låga formen. Red först i en åtta med halvhalt och omställning i mitten av banan. Hon käftade emot i början men efter lite ihärdighet så slutade hon bry sig och gjorde halvhalt som jag bad henne. Sedan följde jag fyrkanten och red ökad trav längs långsidorna och kort trav på kortsidorna. Försökte ändå pusha på henne i den kortare traven, och gud vad fint hon jobbade på! Slutade när hon gick som bäst. Fiiiin häst!

När jag var klar med Loppan red jag ut på Korven för att röra på honom eftersom Linda var hemifrån. Och vilken skillnad det var sen jag red honom sist! Han har blivit biiifff! Han bar upp sig själv mycket bättre och gungade inte alls på kotorna. Jag försökte också få ihop honom i trav och oj, det kunde han visst! Fast han tyckte att jag var lite irriterande med ställningen och sidförande, det var ju jobbigt! Sötkorv.

Hoppträning söndag

Idag var det mest inriktat på banhoppning, men vi fick börja med att rida över galoppbommar och sedan svänga tillbaka på ett lite smalare hinder. Eller ja, hinder och hinder, två regnbågar ihopsatta. Slarvade lite med att rida igenom svängen däremellan, fy på mig! Sedan skulle vi hoppa banan två gånger på låg höjd. Sedan fick vi själva bestämma höjd. Valde 120 eftersom vi ska tävla om två veckor. Det roliga är att hon är helt annorlunda att hoppa högt med nu jämfört med tidigare! Nu när jag kan få tillbaka henne rätt bra så måste jag hålla om med benen som sjutton. Hon var avsevärt bättre idag och hoppade bra. Banhoppningen finns filmad men vår filmkamera använder kassett så isåfall måste jag filma på tv:n med något annat. Det kommer kanske upp senare!

Alltså jag är helt sagolikt begåvad i paint!


Hoppträning lördag

Åkte till Wången med Meya, hoppträning för Margareta Bäckström. På lördagen var det mycket lydnad, det var uppställt fyra hinder mitt i ridhuset som vi voltade runt och red öppnor och förvända slutor i skritt och trav. Sedan hoppade vi lågt och red runt och snävt och, ja, hoppas bilden kan förklara lite utförligare. Meya var VÄLDIGT energisk, lite koncentrationssvårigheter och mycket ovillig att skritta, det gick ju för långsamt, men överlag så fungerade hon okej. 

Ungefär:


Sjunde februari

Hej! Kom hem från Wången för en stund sen, har hopptränat och det gick jättebra! Meya var fortfarande lite övertaggad, igår var hon rent hemsk, men jag skriver en mer utförlig rapport senare ikväll. Ska äta något och sen ut och rida Loppan och eventuellt Korv. Hörs!

Jag är med och tävlar i..

..veckans blogg 6/12-24/12 hos Karin Warnmark!



Sjätte februari

Mår fortfarande som ett arsle men har varit ute i stallet och släppt ut hästarna på morgonen och mockat lillstallet. Linda och jag gjorde även en deal, hon red Loppan om jag friserade den långhårige Korven. Före & efter-bilder kommer! Han blev en riktig läckerbit även om jag klantade mig bland hårsvallet. Aja! Allt klär en skönhet.

Försöker ladda om så att jag orkar med träningen ikväll, vi åker hemifrån om drygt en timme. Mamma kom hem med godis, happyface!


.

Även om jag inte rört på mig så mycket idag så har ponnyerna fått sig en tur var. Meya fick gå som handhäst och Linda red Loppan. Mår bättre nu så det blir förhoppningsvis träning imorgon. ♥



Equiline


Tävling hos Reitsport



Delta och vinn ett fleecefodrat pannband från Kingsland! Tävlingen avslutas den 12 februari så skynda dig!

Femte februari

Mår ännu dåligare idag, fy för förkylningar! Usch.. Sitter och följer onlineresultat från Hamre RK's nationella hoppningar och är allmänt deprimerad. Får se om det blir någon träning i helgen, är inte så pigg på det just nu..

Fjärde februari

Ni vet den där reklamen där det är en kille  som käkar taggtråd? Så känner jag mig idag.. Har legat och angett mig hängivet åt självömkan halva dagen, tittat på film, spelat RC och ätit upp de återstående halstabletterna. Så det blir nog ingen ridning idag. Har ett geografiprov imorgon som jag ska läsa på till istället.

Om några veckor har vi en veckas praktik. Vi får vara var vi vill men jag kommer inte på vart jag vill vara. Någon som kan komma med förslag? Jag har verkligen ingen aning.



Kingsland Summer Collection 2010



Källa:
www.kingsland.no

Planering februari månad

Har precis varit ute och nattat hästarna, sitter nu och filar på månadens höjdpunkter.

6-7/2 - Träning Maggan Bäckström, Meya
13-14/2 - Träning Tusse Ekman, Loppan
20/2 - Regional tävling Timrå Hästsportförening, Meya - 1.10, 1.20
Ev. 27/2 - Klubbtävling Åsbygdens RF, Loppan
+ dressyrträning tisdagar ojämn vecka

Anynomt: out!

Bara så att ni vet i framtiden att om det är någon som kommenterar anonymt raderas den direkt, positiv som negativ kommentar. Vågar man inte stå för sin åsikt ska man inte yttra sig överhuvudtaget.

Sommarvärme, -10!

Det blev en kort tur med Meya på banan. Pressade henne lite redan från början och det gick över förväntan! Hon var lite tungriden när jag red lätt och hög i nacken när jag satt ner, så jag växlade mellan lätt sits och lodrät sits tills hon var lika jämn i båda. Red skänkelvikningar, som gick mycket bättre idag än igår på träningen, haha! Jag försökte inte fippla så mycket, utan göra vad Sara sa åt mig att göra. Och då brukar det ju gå bra! Heja Sara!

När jag borstade av Meya efteråt på halsen la jag av en extraordinär nysning, ni vet en sån där som kommer ända inifrån hjärnbarken och bara kastar sig ut som ett rytande lejon till attack. Nä men ni vet vad jag menar. Jag stod precis bakom Meyas öron men hon blinkade inte ens. Korven däremot i boxen bredvid, blev dunderförskräckt och såg sig om för att kolla vart den sabeltandade tigern gömde sig.

Mamma longerade Loppan med pessoaselen.



Har ni också hästar som kan stå lösa i gången när ni gör iordning? :)

Tredje februari

Idag kretsade det från -18 till -22, så vi får se vad det blir när jag kommer hem från skolan halv fem.... :( Jag hoppas att Mamma hinner longera Loppan med pessoaselen, hon behöver det och just nu känns det som att jag bara förvärrar saker och ting..

Meya ska gå träning i helgen, idag ska hon ut och röras på. Vill sätta på henne hackamore då hon är på gränsen till sår i mungiporna, de är väldigt irriterade, men då uteritt utan bett är förenat med livsfara är det normalt att jag tvekar. Vår ridbana är inte inhägnad heller så det är inte heller ett alternativ. Kanske tredelat med fasta ringar + graman? Tåls att funderas på.

Ökenrävens flygare Irma Lennartsson fyller förresten 16 år idag, grattisgrattis!

 


Dressaaage


Trav


Trav & galopp. Dressyrhest ♥ men så att säga, work in progress!


Hoppla!

Stack ut med Loppan på en galopptur när jag kom hem, fort gick det! Loppan är söt, fast har grava problem med högertygeln. Tålamodet var nere på noll, buhu! Men vi kom hem hela och delvis rena.

Det vart dressyrträning med Meya, and what can i say, itt wänt ååwsum! Soet hest :) bild och film kommer snarast men nu är det varma mackor på g! tjabbba

Andra februari, varmt!

Glad Victoria, det var bara -17 imorse! ;d och jag ska eventuellt få rida i ridhus ikväll, återkommer. Nu, skolarbete! Ska bli lika MVG som Pim Karlström.

 ♥


Första februari

Min blogg har haft unika besökare idag, woho liksom! Inte illa alls, haha :)
Jag har låtit en aning bitter i tidigare inlägg, jag är givetvis inte så i verkligheten. Jag är Mammas lilla solstråle! Men jag tycker att den här evinnerliga (har jag redan använt en gång) kyla kan ta och ge sig någon gång. På radion sa de att januari har inte varit så här kallt på 23 år. Och februari ser inte ut att bli bättre. Burr! Jag som är taggad på att sätta igång hästarna ordentligt. Nu blir det ännu mer onödig vila! Onödigtonödigtonödigt! Tänk om jag hade ett ridhus..

Men i brist på dokumentation av mina äventyr på hästryggen får jag underhålla er med något annat.. Hmm.. (i) !


Inte det mysigaste jag varit med om vill jag lova! Tur att det var en tjockis på 119,4cm än 179,4cm, t.ex.!

-33!

Jag blir vansinnig! Det är över 30 grader kallt igen, och tydligen ska det hålla i sig i minst en vecka! Jag blir gaaalen! Och skoldatorerna vill inte tillåta bilder heller. Ledsen Victoria :(


RSS 2.0